maandag 29 oktober 2012

Sing & walk for the climate

Op vrijdag 26 oktober nam onze school deel aan de actie "Sing for the climate"

Samen met leefschool De sterappel zongen wij uit volle borst, nadien gingen we over tot actie. Wandelclub "De Gasthofstappers" stippelde voor ons een wandeltocht uit. De leerlingen van de eerste graad namen deel aan een wandeltocht van 4 km. De tweede graad wandelde 5,3 km & voor de derde graad werd aan wandeling van 6 km voorzien. Tijdens onze wandeltocht werden er een drie-tal opdrachten voorzien waarbij we extra aandacht gaven aan het klimaat.

Hieronder enkele sfeerbeelden:

en nog een beetje eer info:



Waarom zongen we voor het klimaat?


De industrielanden moeten dringend hun broeikasgasuitstoot tussen de 25% – 40% terugdringen tegen 2020 om de opwarming van de aarde onder de 2°C te houden. Het huidige groeipad van de emissies leidt ons echter naar meer dan 3,5°C. Er moeten dus hoogdringend maatregelen genomen worden.

De lidorganisaties van de Klimaatcoalitie en van het Platform Klimaatrechtvaardigheid koppelen aan Sing for the Climate in elk geval een aantal specifieke eisen voor de verschillende beleidsniveaus. 
Met deze eisen en met de finale Sing for the Climate-clip stappen we dit najaar naar de beleidsmakers van onze federale en gewestelijke regeringen, naar de VN-klimaattop in Doha (eind november – begin december 2012) en naar de nieuw verkozen gemeentebesturen.























Geen opmerkingen:

Een reactie posten